Jenner & Block Partner tilbyr innsikt om sportsadvokatens yrke, så vel som dagens problemer

(overholdelsen med artikkelen dukket opp over sommeren i Sports Litigation Alert. Varselet tilbyr abonnenter bransjens mest omfattende søkbare arkiv med sport Lovspesifikke situasjonssammendrag så vel som bylinjerte artikler.)

Jenner & Block-partneren Michael J. Nelson har representert sportsklienter på de profesjonelle, collegiate så vel som videregående nivåer i hjernerystelse, kontrakt, navnebilde-avgjørhet, lisensiering, antitrust, TV-rettighetsavgifter samt klesvist. Hans mangfoldige erfaring inkluderer de fremtredende Reggie White så vel som amerikanske nålfotballsaker. Spesielt hjalp han klienten sin med å vinne landemerkets oppsigelse av den aller første antatte hjernerystelsesklasseaksjonen i nasjonen mot en statlig High Institution Athletic Association. Her deler han sin innsikt i viktige problemer i idrett i tillegg til utviklingen av spillerforbindelser med lagene sine.

Spørsmål: Nøyaktig hvordan kom du i gang i sportsloven?

Svar: Mange mennesker tror at jeg var en stjerneidrettsutøver eller hadde litt husholdningsforbindelse til idrett, men ingen av dem er sanne. Realiteten er at jeg var på riktig sted til rett tid. Jeg var en partner i et stort lovgivningsfirma som gjorde det ekstremt fineste arbeidet jeg kanskje på en kompleks kontraktssituasjon for en krevende partner. Denne partneren skjedde for å ha en forbindelse med NFL Players Association administrerende direktør. Så da en sportssituasjon fulgte med, endte jeg Senegals herrelandslag i fotball Skjorter opp med å være hovedpartner på den. Det gjorde meg i stand til å få et bak kulissene til å se på forbindelsene mellom NFL-eiere så vel som spillere så vel som frontlinjene til en konflikt om TV-kontrakter med de store nettverkene. Det gikk til rettssak i januar 2011 og åpnet døren for en idrettslovgivningskarriere for meg.

Spørsmål: Nøyaktig hvordan har forbindelsen mellom amatør (collegiate, etc.) idrettsutøvere så vel som lagene deres utviklet seg så vel som hva er utsiktene for det forholdet?

A: I gamle dager spilte idrettsutøvere – enten amatør eller ekspert – til en viss grad for sportenes ære. I dag, for mye bedre eller verre, er sport en vei til rikdom og stjernestatus. Idrettsverdenen har endret seg betydelig siden den utrolige tilstrømningen av penger.

Akkurat nå er det en utviklende juridisk felles for lags plikter overfor idrettsutøvere. I tillegg til selv på reisesportnivået, er det å beskytte spillere av økende betydning, så vel som ikke bare for skader, så vel som hjernerystelse, men mot spillerrelatert mishandling som seksuelle overgrep.

Mer så vel som mer, kravene øker gradvis kompliserte, så vel som lovgivningen er trender nå mot lag som skyldes flere plikter til spillere. For eksempel vokser problemer med navn/bilde/likhet som juridiske Sport Club Internacional Skjorter teorier som i problemer med urettferdig berikelse Verdensmesterskapet i fotball Skjorter samt rettigheter til reklame. Vi ser også på at saksøkers advokater ser mer så vel som mer på plikter for å dele formuen, så å si, med spillere.

Spørsmål: Hva tror du er de største juridiske vanskeligheter med å håndtere amatøridrettsutøvere så vel som lagene deres?

A: Det er mange. spillersikkerhet. Policing coaching mishandling. Deling av inntekter produsert av navn/bilde/likhetsproblemer via TV -rettigheter, videospill, pengespill (nå som det er lovlig) samt salg av trøye. Sortering av plikter for å beskytte spillere så vel som hva inntektsdeling gjelder. Dette er alle spenningspunkter som krever å bli løst. Historisk sett var disse problemene nesten helt balanserte til fordel for lag så vel som skoler. I dag leter idrettsutøvere etter flere sjanser til å dele i inntektene som er produsert i idrett.

Også “akademisk svindel” eller “unnlatelse av å utdanne” erklærer utvikler seg. tilknyttet den “akademiske svindelen” så vel som valgbarhetsepisode ved University of North Carolina der spillerne saksøkte og sa: “Hei, du garanterte meg et stipend, men likeledes en utdanning i verdensklasse, så vel som mine sjanser til å oppdage, så vel som få En oppgave er borte. ” Denne situasjonen ble sparket ut av retten to ganger om prosessuelle spørsmål. Ikke bli overrasket hvis noen spillere et sted en gang gjør en løp til denne typen krav, noe som kan endre landskapet ytterligere.

Spørsmål: Fortell oss nøyaktig hvordan disse nøyaktig de samme problemene spiller ut på ekspertnivå?

A: Ja, disse problemene spiller vanligvis ut med de kollektive forhandlingsavtalene, så vel som vil bli hasjet ut ved forhandlingsbordet. Imidlertid som vi har sett, smitter de noen ganger over i domstolene akkurat som hjernerystelsessøksmål; Tidligere spillernavn, bilde, likhetssøksmål; I tillegg til rettssaker rundt den kollektive forhandlingsprosessen, for å nevne noen eksempler.

Spørsmål: På samme måte, hva tror du de største juridiske vanskeligheter er for pro -idrettsutøvere så vel som lagene deres?

A: Jeg vil fokusere på to i NFL: å adressere idrettens iboende vold, så vel som hva du kan ringe sivil ulydighet, som begge kan påvirke seertallet.

Follonull

Leave a Reply

Your email address will not be published.